Word vriend!
News

Bakken en braden

  • 3,5 kilo aardappelen
  • 3 kilo zuurkool
  • 1 net mandarijnen
  • 100 gram zalm
  • 10 eieren
  • Griekse yoghurt
  • Verse koriander

“Bakken en braden” dat gaan Stella en ik vandaag doen. We hebben net boodschappen gedaan en lopen met uitpuilende tassen naar huis. Vanavond koken we voor Thuisafgehaald.nl: kokende mensen bieden maaltijden aan die etende mensen tegen een vergoeding af komen halen. Wij hebben een flink aantal gerechten geplaatst en daar zijn ruim 15 personen op afgekomen. Tussen 17.00 en 20.00 uur komen zij hun bestelde maaltijd bij ons afhalen.

Noeste arbeid

De oven staat aan, alle pitten van het gasfornuis zijn bezet, het aanrecht staat vol gebruikte potten en pannen en de tafel ligt bezaaid met worteltopjes, aardappelschillen en lege zakjes zuurkool.

Drie uur noeste arbeid levert ons zes porties stamppot zuurkool Hawaï, een zalmquiche, een grote pan pittige Marokkaanse tomatensoep, muffins, fruitsalade en een hele worteltaart op!

Leuker dan zelf maken

17.08 uur precies. De deurbel gaat. Onze eerst afhaler. Toch wel een beetje spannend. Vanaf dat moment druppelen mensen, jong en oud, binnen. Ze ontvangen eten, betalen, krijgen een visitekaartje mee en mogen 2 ansichtkaarten uitzoeken.

De reacties zijn positief.  “Wat leuk dat jullie dit doen!” “Ik las dat het voor een goed doel is, stamppot maken kan ik zelf ook, maar hier heb ik het wel voor over.”

Voldaan zakken we na achten onderuit. Deze dag begon met stuiterende aardappelen over het zebrapad en lekkende zuurkoolpakjes in de rugzak, maar eindigt in heerlijke geuren en enthousiaste mensen. Leuk!

Door: Eva Leopold, voorzitter

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *