Word vriend!
News

Benefiet diner groot, gezellig succes

Op 2 oktober 2010 bezoeken bijna 60 mensen in Amsterdam het eerste benefiet diner van stichting Waar Ontwikkeling Werkt. Een diner vol activiteiten, van een pubquiz tot Afrikaans dansen tot een veiling. Bezoekers krijgen een goed beeld van onze projecten en onze filosofie en zijn enorm enthousiast!

Hersenkrakers
De chef-koks van het Wilhelminadok zetten heerlijk eten op tafel, dat letterlijk uitstekend in de smaak valt. Het eten wordt afgewisseld met diverse activiteiten, die al beginnen bij het welkomstdrankje. Via vragen en opdrachten kunnen bezoekers een kijkje nemen in de wereld van WOW: wat is ontwikkeling en hoeveel eigen keuze heb je hierin?

Dansworkshop Benefiet

Tijdens het voorgerecht geeft onze voorzitter een presentatie over de stichting, projecten en het bestuur. Daarna houden we een pubquiz. Bezoekers worden gevraagd na te denken over de kinderrechten, millenniumdoelen en het Wilhelmus.


Voetjes en veiling

Na een kleine pauze om diverse pasta’s te kunnen verorberen, is het tijd voor een stapje dichter bij de andere cultuur, in dit geval Afrika. De helft van de bezoekers doen hun voetjes van de vloer tijdens een workshop Afrikaanse dans. Er wordt gedanst, geschud met de billen en gezwaaid met de armen. Sommigen zijn zelf zo enthousiast dat ze hun eigen pasjes op de dansvloer tonen!

Het hoogtepunt van de avond is toch wel de veiling waar hard geboden wordt op items als autobandenslippers, een overnachting in een B&B, een vergaderpakket en een navigatiesysteem van MIO. Uiteindelijk biedt zelfs de veilingmeester (tevergeefs) mee.

Opbrengst
Al met al is er ongeveer €1600,- opgehaald, een prachtig bedrag voor ons eerste evenement. Hiervan gaat in ieder geval €1000,- naar Corazón Inquieto, Bolivia. We kijken terug op een geslaagde avond, waarin gezelligheid een grote rol heeft gespeeld. Wij willen dan ook iedereen bedanken die heeft meegegeten, meegedronken, gewoon langs is gekomen of op een andere manier heeft bijgedragen aan dit benefiet diner.

Kijk voor een uitgebreid verslag van de avond en meer foto’s bij Benefiet diner Amsterdam

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail