Word vriend!
News

Bolivia officieel analfabetismevrij

Bron: www.fnv.nlBolivia is officieel ‘analfabetismevrij’ na een campagne die dertig maanden geduurd heeft. De campagne was opgezet voor duizenden Bolivianen die in armoede leven en niet kunnen lezen en schrijven. Deze ‘Yes I can’ campagne is bedacht door Cuba en betaald door Venezuela.

2001 naar 2010

President Evo Morales verklaarde dat Bolivianen door deze campagne hebben leren lezen en schrijven en Bolivia analfabetismevrij is. Meer dan 800.000 Bolivianen zijn door de campagne bereikt en geholpen. Volgens Unesco kan een land analfabetismevrij worden verklaard als 96 procent van de bevolking boven de 15 jaar kan lezen en schrijven. In 2001 was 14 procent van de Bolivianen nog analfabeet. In 2010 is dat dus minder dan 4 procent.

Onderwijs

Stichting WOW ziet deze mijlpaal als een zeer belangrijke ontwikkeling in het kader van recht op onderwijs. Met ons eigen project in Bolivia zien we dat het veel tijd en moeite kost om een leerachterstand weg te werken. Meer aandacht voor analfabetisme en de vaardigheid om te lezen en schrijven, zal een positieve invloed hebben op het onderwijsniveau van Bolivianen. En dus op meer ontwikkeling en kansen in de wereld.

Bron: NRC Handelsblad

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *