Word vriend!

Bolivia – reistips

La Paz in Bolivia is een prachtige stad tussen de bergen met in het midden een laaggelegen straat; de ‘hoofdstraat’. Tegen de bergen op ligt de stad, aan de ene zijde met kronkelende weggetjes omhoog die je over de heksenmarkt leidt.

Reistips Bolivia

De heksenmarkt is een echte aanrader in de stad van de oude Inca’s. Aan de andere kant van de stad vind je rechte vierkante blokken met imposante gebouwen gebouwen. De stad van de Spanjaarden. Struin je hier rond? Stop dan even voor een koffie op plaza Murillo, geniet van de Boliviaanse zon en het leven op het plein.

De highlights van Bolivia raden ook wij aan. Salar d’uyuni: verblindend mooi.  De zilvermijnen van Potosi: een indrukwekkende ervaring om  door smalle gangen diep in een mijn rond te lopen. Sucre: de witte stad. Het Titicacameer: het hoogste bevaarbare meer ter wereld met daarin gelegen het eiland Isla del Sol. Allemaal de moeite waard!

Wat ook leuk is, maar minder bekend en beide vanuit La Paz bereikbaar:

Sorata: een kleine, rustige stad in een prachtige omgeving waar je kunt paardrijden, op een terras in de zon van een cocathee of gewoon een cola geniet, in de ondergaande zon een wijntje opent en verder heerlijk tot rust komt.

Rurrenabaque: een dorp met zandweggetjes en tropische temperaturen waar een trip naar de jungle en de pampas start. Regel deze trip al in La Paz, dan is alles in kannen en kruiken. Je kunt met de bus via de ‘dodenweg’ maar wellicht geruststellender is het vliegtuig. De trip neemt een aantal dagen in beslag en laat je genieten van de natuur en haar dieren.

Welke bestemming je ook kiest, Bolivia is een prachtig land. Genieten zul je zeker, veel plezier!

Bezoek Corazon Inquieto!

Ga jij binnenkort naar Bolivia en ben je benieuwd naar Corazon Inquieto? Ga dan gerust bij ons project langs! Dat vinden zij leuk en wij ook. Neem even contact op met Ulla Wilms van Kersbergen via:

Mail: info@connectiebolivia.nl
Telefoon: +591-6-7014808

Wat ook leuk is, is als je een kort verhaal over je bezoek schrijft. Dan delen wij dat met onze achterban via onze website en social media. Je mag dat mailen naar: hannah@waarontwikkelingwerkt.nl

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail