Word vriend!
News

Even voorstellen… Geert!

Even voorstellen… Geert!

Met trots kondigen we hierbij aan dat de eerste vrijwilligers voor onze stichting aan de slag gaan. We noemen ze liever ambassadeur, maar een officiële titel is nog in de maak. Geert gaat in september op reis naar Azië en stopt onderweg bij Kamalabari in Nepal. Voordat hij vertrekt en waarschijnlijk ook nadat hij weer terugkomt, organiseert hij samen met ons een With Purpose (waarover later meer). Eerst het woord aan Geert, welkom!

Naam: Geert Bennenbroek
Leeftijd: 30 jaar
Woonplaats: Amsterdam
Droombaan: Dat verandert de laatste tijd nogal. Momenteel is dat het gaan coördineren en verlenen van noodhulp in rampgebieden wereldwijd, hoewel ik me nog afvraag of ik er niet een te ‘romantisch’ beeld over heb.

“Ontwikkeling is niet stilstaan”

Waarom zet jij je in voor WOW?

Mijn inzet voor WOW hoort bij een proces van veranderende ambitie waar ik op dit moment in zit. Ik heb de afgelopen 5 jaar in de commerciële IT sector gewerkt en heb gemerkt dat ik me niet meer kan verenigen met veel van de doelen die in deze omgeving behaald worden. Een zoektocht naar waar mijn ambities nu liggen heeft opgeleverd dat ik mijn energie wil stoppen in het sociaal ondernemerschap en/of de non-profit sector. De maatschappelijke factor is daarbij voor mij doorslaggevend.

Daarnaast ben ik een reislustig type en heb sinds de start van mijn professionele carrière geen écht lange reizen meer gemaakt. Dat kon ik steeds minder goed aan mezelf verkopen. Een paar maanden geleden heb ik de knoop heb doorgehakt om het avontuur weer op te zoeken: ik begin in Nepal en probeer vanuit daar op een lokaal aangeschafte motor terug te reizen naar Nederland!

Omdat ik mijn reis graag wil verrijken met voor mij waardevolle ervaringen en geïnteresseerd ben in het verder onderzoeken van de non-profit sector ben ik in gesprek gegaan met het bestuur van WOW om te kijken of we iets voor elkaar konden betekenen. Gelukkig met wederzijds enthousiasme als resultaat!

Wat weet je van de projecten van WOW?

Ik kan mij goed verenigen met de uitgangspunten van de WOW-projecten, namelijk dat ontwikkelingshulp begint bij de jongste generatie. Het bijzondere aan de projecten van WOW vind ik daarbij dat ze worden opgezet met als doel dat het ondersteuningsproject uitzicht moet bieden op een zelfvoorzienende oplossing, hoe ver weg dat doel ook moge zijn.

geert-nepal

Ontwikkelingshulp of het doneren van geld ten behoeve van ontwikkelingswerk wordt vaak gezien als geld storten in een bodemloze put. Dit komt volgens mij omdat het algemene beeld van ontwikkelingshulp bestaat uit het doneren aan logge projecten, georganiseerd vanuit moeilijk te doorgronden organisaties en constructies en waar geen goed beeld bestaat van waar het geld terecht komt. Stichting WOW valt mij op omdat ze relatief kleine, overzichtelijke, projecten steunt met heldere doelen en uitgangspunten. Hierdoor ontstaat persoonlijke binding met het project en is het duidelijk hoe de organisatie en geldstromen in elkaar zitten.

Hoe groots zijn je plannen?

In eerste instantie ga ik aan de slag voor het schoolproject in Kamalabari. Ik ga in oktober de school bezoeken om een sfeerbeeld te schetsen van de huidige situatie. Omdat mijn huidige videoproducties niet veel verder komen dan wat ondefinieerbare bewogen beelden van een mobiele telefoon op niet nader te noemen evenementen, krijg ik ook nog les van WOW in de fijne kneepjes van het video-vakmanschap!

Verder zal ik in gesprek gaan met de lokale counterpart van WOW, medewerkers, ouderen en kinderen voor zover mogelijk gemaakt door een tolk. Anders schrijf ik een mooi stuk over de lokale handen-en-voeten communicatie. In de gesprekken zullen we het o.a. gaan hebben over onderwerpen als de geboekte resultaten, uitdagingen waar zij lokaal tegenaan lopen, wat goed gaat en wat juist niet en hoe we de banden en processen eventueel nog verder kunnen versterken.

De rest van de projecten ligt nog een beetje uit de richting van de huidige reisplannen maar wie weet wat de toekomst brengt! Vooralsnog ken ik de projecten vooral van papier en toelichting van WOW, ik ben erg benieuwd naar de indrukken en ervaringen die ik zal opdoen bij het meemaken van het project op locatie.

Van welke 3 dingen in het leven word jij een gelukkig mens?

  1. Een dynamisch sociaal persoonlijk netwerk
  2. Maatschappelijke betekenis
  3. Feestjes met biertjes!

Wat betekent ontwikkeling voor jou?

Oei, moeilijke vraag, ontwikkeling bestaat volgens mij op heel veel vlakken. Ik ga een poging doen het samen te vatten in een mooie one-liner; ‘Ontwikkeling is niet stilstaan.’

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *