Word vriend!

Ghana – reistips

Ghana is een makkelijk, vriendelijk land om doorheen te reizen. Het land kent verschillende hoogtepunten. Een leuk boek om je reis voor te bereiden is  ‘ervaar Ghana’. Natuurlijk zijn er meer bezoekwaardige plekken in dit prachtige land, en deze willen wij graag met je delen.

Reistips Ghana

Mole National Park
Je waant je in de jaren 60 qua bouw en kleuren, maar je uitzicht is prachtig! Met een beetje geluk pak je al een paar olifanten vanaf het terras mee.  Pas op voor brutale apen die uit zijn op je zak chips.

Sonyo
Een zogeheten ‘ladderdorp’. Je leeft op de daken van het dorp die allemaal met elkaar verbonden zijn. Door het uitzicht zag men de vijand van ver aankomen en kon men via de ladders bescherming zoeken in de wirwar van gangetjes in het dorp. Er gaat geen openbaar vervoer heen, dus je zult een taxi of iets dergelijks moeten regelen.

Homestay
Gewoon een aanrader! Je  slaapt een nacht bij een familie waarbij je rondgeleid wordt door een dorpeling. Je ziet verschillende dorpsactiviteiten die deels op dat moment speciaal voor jouw worden uitgevoerd, maar wel bij het dagelijkse leven horen. Het kan toeristisch overkomen en dat is het ook. Maar weet dat je het dorp helpt met je overnachting. Wij zijn bekend met een homestay, geregeld vanuit Tamale en erg enthousiast!

Vaar van Cape coast naar Fort Elmina
Fort Elmina is een oud slavenfort aan de kust van Ghana. Het is een indrukwekkende ervaring om vanaf de zee aan te komen varen en het fort op te zien doemen. Waarschijnlijk kun je ook vanaf andere plekken een boottocht maken. Wij hebben in de haven met vissersmannen een deal gemaakt (in 2012), misschien dat er tegenwoordig wel tours zijn.

Bezoek Hand in Hand!

Ben je benieuwd naar het project Hand in Hand en ben je in Ghana? Ga dan gerust bij dit project langs! Dat vinden zij leuk en wij ook. Bij Hand in Hand hebben ze gastenverblijven, waar je kunt overnachten. Je slaapt op het terrein in een ronde hut met een openluchtdouche. Er is een klein maar gezellig restaurant waar ze op aanvraag ontbijt en/of een maaltijd voor je klaarmaken.

Neem dan contact op via:
Mail: handinhandcommunity@gmail.com
Telefoon: +233-242731095

Wat ook leuk is, is als je een kort verhaal over je bezoek schrijft. Dan delen wij dat met onze achterban via onze website en social media. Je mag dat mailen naar: hannah@waarontwikkelingwerkt.nl

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail