Word vriend!
News

Bijdragen met bakken en breien!

Muffins en zelfgemaakte tassen verkopen om de ontwikkeling van anderen te steunen. Mechthild deed het op 8 mei 2010 in Zuurdijk en doneerde de omzet aan stichting Waar Ontwikkeling Werkt. Een prachtig initiatief!

Mechthild Koblitz is een Duitse dame die al jaren in Zuurdijk woont; een klein dorpje in Noord Nederland waar ieder jaar de nationale molendag gevierd wordt (Zuurdieksterdag). Voordat ze hier woonde, heeft ze in Ivoorkust gewerkt in de verpleging. Wereldwijs mag je haar dus gerust noemen. Mechthild is altijd aanwezig op de markt en besloot dit jaar met wat extra inzet een mooi bedrag op te halen voor Waar Ontwikkeling Werkt. En dat is gelukt!

Als je iets verkoopt voor ‘het goede doel’ trek je altijd meer aandacht. En het feit dat jullie je hier voor inzetten vind ik heel goed. Je zit dichtbij de bron, zonder tussenstation. Het geld dat opgehaald wordt, gaat direct naar het project zonder dat er anderen van profiteren. Alles bij elkaar heb ik ruim honderd euro opgehaald, van lokale bezoekers.”

Langs de enige straat die Zuurdijk rijk is, staan verschillende kraampjes met voor ieder wat wils. De kraam van Mechthild wordt gekleurd door gele en rode schoudertassen, placemats en smakelijk uitziende muffins. Vooral de etuis met een agenda erin en ruimte voor pennen gingen erg hard. Alles van eigen hand.

Ik naai graag, dan produceer ik iets. Het is beter om meer dan een dag te besteden aan het maken van een tas, dan een hele avond voor de televisie te zitten. Mensen kwamen vooral voor mijn jam en baksels, zoals taarten. Het was ook mooi dat het net Moederdag was, dan wil iedereen iets hebben.

Wij willen Mechthild heel erg bedanken voor haar spontane inzet en waardevolle bijdrage. Volgend jaar staat ze er weer en dan komen wij ook langs!

Heb jij ook goede ideeën waarmee je ons kunt steunen? Neem dan contact met ons op of kijk wat jij voor ons kunt doen.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *