Word vriend!
News

Margreet bij Corazon Inquieto (I)

Vandaag ben ik dan eindelijk bij Corazon Inquieto op bezoek geweest. Wat een leuke middag heb ik gehad! Vandaag was Norma de begeleidster en er waren 9 kids in de middag. Eerst 6, na een half uur 9.

Het middagprogramma wordt goed gevolgd en Norma is een aardige vrouw; de kinderen luisteren goed naar haar. Als eerste begint Norma met voorlezen en al snel mogen de kinderen ook een voor een uit een boek voorlezen voor de groep. Dan doen we een paar rekensommetjes op het bord en dat gaat goed!

Koprollen en touwtjespringen

Na een uurtje mogen de kids naar de andere ruimte en worden er twee matrassen neergelegd. Ik denk: we gaan een middagdutje doen. Maar nee hoor. Koprollen achterelkaar aan. De kinderen hebben grote lol en dat is erg goed om te zien. Touwtjespringen en onder het touw doorkruipen… Ze vinden het leuk om de foto’s die ik maak terug te zien op het scherm. Gekke bekken trekken, daar is Diego goed in.

In groepjes van 2 of 3 mogen ze spelen met lego en een mini-keukentje. De meisjes spelen alsof ze op de markt staan en producten verkopen… Handjes wassen en een banaan met een broodje gaan er goed in. De tandenborstels worden gehaald en in groepjes wordt er hevig gepoetst. Ik krijg een kadootje van Norma, een zelfgemaakt poppetje. Ze vertelt dat ze die heeft gemaakt met de kinderen voor vaders en moeders. Tenminste als mijn Spaans goed genoeg is, heb ik dat begrepen..

Dan krijgen we een lesje geografie. Norma wijst op de kaart die aan de muur hangt de landen aan in Zuid-Amerika en de kinderen mogen haar vragen beantwoorden. Het einde van de dag nadert. Ik bedank Norma voor de leuke middag en de kinderen zwaaien mij uit.

Woensdag kom ik terug en dan ontmoet ik ook Ulla. Ik heb er zin in!

Bekijk hieronder de foto’s van Margreet haar bezoek!


facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *