Word vriend!
News

Minder goed nieuws

Minder goed nieuws

Onze berichten zijn vaak positief: denk bijvoorbeeld aan onze succesvolle Koningsdag, of de filmpjes met de dansende kinderen in Corazon Inquieto in Bolivia, waardoor je eigen voeten automatisch meebewegen. Vandaag hebben we helaas minder goed nieuws, want ook dat hoort er soms bij.

De twee Nepalese zusjes zijn verdwenen, en er is geen communicatie meer met hun moeder. Met grote waarschijnlijkheid heeft hun moeder ze in een kindertehuis geplaatst en is zelf nu in het buitenland. Ontzettend jammer, want nu kunnen we alleen maar hopen dat de twee zusjes dezelfde kansen zullen krijgen als wanneer ze hadden deelgenomen aan het project van EFF.

Bij ontwikkelingswerk gebeuren dit soort dingen. Dat is vervelend en geeft mede aan hoe belangrijk ondersteuning nog kan zijn. Wel zijn we blij dat we goede lokale contacten hebben en dat wij meteen op de hoogte zijn gesteld – van het probleem en van een alternatief.

Op de wachtlijst van EFF staan nog steeds kinderen die wachten op financiële steun. Daarom willen we nu twee andere zusjes steunen.

We vinden het ontzettend jammer om dit nieuws met jullie te moeten delen. We gaan er vanuit dat het volgende bericht weer positief is, bijvoorbeeld over een succesvolle Dinner With Purpose, waarmee we de meisjes uit Nepal aan een opleiding kunnen helpen!

Het verhaal

Twee zusjes van 13 en 10 jaar uit de Kathmandu vallei kunnen niet naar school. Hun vader is alcoholist en heeft de familie verlaten. Hun moeder is in het buitenland aan het werk gegaan, maar niemand heeft sindsdien meer iets van haar vernomen. De kinderen wonen samen in een kamer die gehuurd wordt door hun tante. Zij heeft echter ook moeite om financieel te zorgen voor haar nichtjes en er is een huurachterstand ontstaan. Gelukkig is de school bereid om alle educatiekosten op zich te nemen, maar de leefomstandigheden van deze meisjes moeten verbeterd worden. Ze dragen nu te veel verantwoordelijkheid dan goed is op die leeftijd.

Voor boeken, studiematerialen, kleding en eten en drinken hebben de meisjes samen ongeveer € 670,- nodig. Dat geld hopen wij tijdens Dinner With Purpose op 28 mei in Amsterdam op te halen.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Tagged: , ,

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *