Word vriend!
News

Nieuw project in Brazilië!

Nieuw project in Brazilië!

We hebben er een nieuw project bij! In januari vertrok bestuurslid Hannah naar Cumbuco, Brazilië om het project Aloha te bezoeken dat de stichting eventueel zou gaan steunen. Na het bespreken van haar bevindingen en enthousiasme heeft het bestuur besloten om het project in ieder geval dit jaar te steunen.

Achtergrond Aloha
Het dorp Cumbuco kent grote tegenstellingen. Aan de ene kant zijn er de rijke westerlingen en Brazilianen die genieten van het wonen en werken aan het geweldige strand. Aan de andere kant de sloppenwijkbewoners die in en rond het centrum van het dorp op of onder het bestaansminimum moeten leven. Het dorp heeft perfecte omstandigheden voor het kitesurfen, waardoor er een constant groeiende groep van toeristen naar het dorp trekt om daar te genieten van een kitevakantie.

Het ontbreekt de sloppenwijkbewoners aan mogelijkheden om te delen in de opbrengsten die  het toerisme het dorp oplevert. Opvallend in het dorp is dat de enkelingen die zich vanuit de armoede op weten te werken vaak redelijk goed Engels spreken. Vaak zijn deze Brazilianen werkzaam in de horeca, als kitesurfleraar of gids voor toeristen.

Doel van Aloha
Doel van dit project is een groep van 24 kinderen uit de armste wijk een jaar lang Engelse lessen te geven, zodat ze vervolgens werk kunnen vinden in de horeca of als kite- of sportleraar of gids. Het project is erop gericht om kinderen van de straat te houden, met name om te voorkomen dat ze vallen voor de verleiding van de drugswereld en prostitutie. Daarom zit er een inhoudelijk element en een ‘vermakelijk’ element aan het project. Inhoudelijk om de kinderen echt iets concreets te leren, waarbij ze het gevoel krijgen dat ze iets kunnen. Het vermakelijke om het project aantrekkelijk voor ze te houden. Daarbij ligt de focus van de activiteiten op beweging, verantwoordelijkheid en eigenwaarde.

Aloha staat open voor jongeren tussen de 12 en 19 jaar oud. Zij krijgen lessen die verzorgd worden door een Braziliaanse docent uit een sloppenwijk die al eerder een uitgebreide opleiding tot sportleraar heeft gekregen en die ervaring heeft met het geven van Engelse en sportlessen.

We zijn erg blij met ons nieuwe project. Het sluit aan op onze uitgangspunten en is bovendien interessant omdat het hier om oudere kinderen gaat, in een land dat in principe steeds welvarender wordt. Dit project geeft aan dat ook in welvarende landen nog steeds kinderen zijn die weinig kansen op ontwikkeling hebben.

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Tagged: , , ,

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *