Word vriend!
News

Ondernemende studenten zamelen 1200 euro in!

Ondernemende studenten zamelen 1200 euro in!

Tijdens de Week van de Ondernemer (2-6 juni) zijn 150 studenten in groepjes van 3 of 4 aan de slag gegaan met 5 euro per groepje. Maak van vijf euro meer geld, was de opdracht. Dat is gelukt! De studenten hebben €912,90 opgehaald, wat door de lokale eigenaresse van Simon Lévelt is afgerond naar €1200,-. Een fantastische opbrengst!

Slechts 4,5 dag hadden de studenten om hun opdracht uit te voeren. Bestuurslid Yvonne gaf maandag een korte presentatie over de stichting waar de studenten het geld voor zouden ophalen, wat werd ontvangen met een daverend applaus. Vol enthousiasme gingen de bedrijfskundestudenten op pad, met hun vijf euro en een hoop ideeën. Op vrijdag werd het totaalbedrag bekend gemaakt en ontving het winnende team een prijs.

“Alle studenten waren WOW-ambassadeur voor een week. Prachtig om te zien.”

Hoe maak je van 5 euro meer geld?

Hoewel de opdracht vrij lastig lijkt, kwamen de studenten al bij het uitlopen van de collegezaal met creatieve oplossingen om vijf euro om te zetten in meer geld. Zo besloot een groepje om de muntstukken bij ondernemers te ruilen voor buitenlands geld en dat vervolgens te verkopen aan een verzamelaar. Andere kochten dozen biologische eieren bij de lokale boer en verkochten de eieren per 10 weer door, met een aardige winst. Vanwege het warme weer kwamen enkele studenten op het idee om waaiers te maken met het logo van WOW en deze te verkopen. Het zelf maken van dingen was ook in trek bij het groepje dat muffins bakte en deze verkocht.

Heitje voor karweitje

Uiteindelijk is het groepje dat ging voor het traditionele ‘heitje voor karweitje’ verkozen tot winnaar. Zij toonden hun inzicht in het bedrijfskundige proces bij het wassen van auto’s. Na de eerste sessie investeerden zij hun winst in een wasmiddel van hogere kwaliteit, verhoogden ze de prijs voor het autowassen en haalden op deze manier meer geld op. Herinvesteren, product verrijken, precies wat een ondernemer hoort te doen.

Afgerond door Simon Lévelt

De studenten hebben het mooie bedrag van ruim 900 euro opgehaald. Omdat het streven vanuit de school nog iets hoger lag, heeft Claudia Troilo, eigenaresse van Simon Lévelt in Maastricht, dit bedrag afgerond tot het streefbedrag. Nog een fijne bijdrage van Claudia: ze heeft het bedrag naar onze rekening overgemaakt en zelf de kilo’s wegende potten met kleingeld gehouden. Dat scheelt ons weer wat tel- en sjouwwerk.

Bedankt!

We willen de studenten, de Hogeschool Zuyd en Claudia Troilo ontzettend bedanken voor dit te gekke initiatief. Als stichting zijn we vereerd dat wij tot goed doel gekozen zijn en het enthousiasme van de studenten over onze projecten is een extra compliment. Veel beter kan een activiteit niet aansluiten op onze uitgangspunten: dit is ontwikkeling in de praktijk! Super gedaan en bedankt, bedank, bedankt!

week-van-de-ondernemer-hogeschool-zuyd

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Tagged: , ,

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *