Word vriend!
News

Steeds meer kinderen naar school in Afrika

Het gaat steeds beter met het basisonderwijs in Afrika! Afrikaanse landen geven meer uit aan het basisonderwijs en het aantal schoolgaande kinderen neemt toe. Dit blijkt uit een rapport van UNESCO. In de afgelopen tien jaar hebben Afrikaanse landen gemiddeld elk jaar 6 procent meer uitgegeven aan onderwijs.

Vergeleken met Amerika  en Europa geven Afrikaanse landen bijna hetzelfde percentage van hun bruto nationaal product uit aan onderwijs uit. Het aantal schoolgaande kinderen is de afgelopen jaren dan ook met 48 procent gestegen in Afrika. In 2000 kregen er 87 miljoen kinderen basisonderwijs, in 2008 waren dit er 129 miljoen. Ondanks deze goede cijfers waarschuwt UNESCO dat er nog steeds veel valt te verbeteren aan de kwaliteit van het basisonderwijs.

Voor stichting WOW geven deze cijfers aan dat ontwikkeling echt werkt. Het belangrijkste is om ook vanaf nu nog verder te kijken. Net als in Nederland valt er altijd iets te verbeteren aan het onderwijs. Daar blijven wij ons ook voor inzetten!

Bron: AfricaGoodNews

_____________________________________________________________

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *