Word vriend!
News

Stichting WOW bestaat 4 jaar

Stichting WOW bestaat 4 jaar

In september bestonden we officieel 4 jaar. Als we een kind waren geweest, zouden we nu de stap maken van peuterspeelzaal naar basisschool. Terugkijkend naar de ontwikkelingen die we doormaken, voelt het ook als stichting alsof we komend jaar een grote stap gaan zetten naar volwassenheid.

Wat hebben we allemaal gedaan in die vier jaar? Wat hebben we als stichting ondernomen? Een terugblik en, omdat het kan, een kleine sneak peek in de toekomst.

2010

In 2010 worstelden we ons door het papierwerk dat hoort bij het oprichten van een stichting. Urenlange vergaderingen over onze visie, onze uitgangspunten, met borrelhapjes en koppen thee.

Op 14 september was het dan eindelijk zo ver: we waren officieel geregistreerd als Stichting Waar Ontwikkeling Werkt.

We begonnen met twee projecten: Corazon Inquieto in Bolivia en Hand in Hand in Ghana. In oktober gaat vice-voorzitter Stella op bezoek bij Kamalabari in Nepal.

DSC02269 Schermafbeelding 2014-10-01 om 14.10.30 DSC03414

2011

Begin 2011 gaan we een samenwerking aan met stichting Veldwerk en beginnen we met de steun voor Kamalabari.

In datzelfde jaar ontvangen we een ANBI-keurmerk en daarmee zijn donaties aan onze stichting aftrekbaar voor de belasting.

slide-test-nepal Tanden poetsen! Nepalese juf

2012

Bestuurslid Margreet gaat op bezoek bij Corazon Inquieto in La Paz en komt vol enthousiasme terug. Het project groeit, qua omvang en qua kwaliteit.

In augustus gaan voorzitter Eva en vice-voorzitter Stella naar Hand in Hand in Ghana. Van tevoren werd een inzamelingsactie gehouden op Facebook, waarmee mensen stoelen konden adopteren. Tijdens hun bezoek hebben Stella en Eva 30 ‘geadopteerde’ stoelen geschilderd!

Eva bij Hand in Hand P1020066-a DSC00855

2013

Een bijzonder jaar, want we nemen de volledige financiële steun van Kamalabari op ons. Het is dus een beetje ‘ons’ project nu. Er wordt een Nepalese organisatie opgericht (SSSN) die lokaal de coördinatie van Kamalabari op zich neemt.

In november houden we onze eerste With Purpose-avond bij een Nepalees restaurant. Daarmee is een nieuwe beweging geboren: With Purpose-activiteiten krijgen een eigen plekje binnen de stichting.

with-purpose

2014

In mei gaan we opnieuw een samenwerking aan met stichting Veldwerk. We steunen twee zusjes zodat zij naar school kunnen via EFF (Education First Foundation).

We verwelkomen de eerste vrijwilligers voor de stichting en maken daarmee, in onze ogen, een aardige professionaliseringsslag.

Geert wordt ambassadeur en bezoekt tijdens een reis door Azië Kamalabari in Nepal. Hij gaat daar verslag doen via video en beeld.

Lianne zet zich in als vrijwilliger voor het project Corazon Inquieto. Het is haar doel om een deel van de vaste lasten van het project structureel te bekostigen.

With Purpose wordt veelvuldig ingezet om activiteiten te organiseren. Ons doel is om dichter bij de donateurs en Vrienden van de stichting te staan, naamsbekendheid te vergroten en meer Vrienden te maken.

Meer vrijwilligers tonen hun interesse en we gaan aan de slag met een vrijwilligersbeleid.

cafe-ruis IMG-20140529-WA0010 week-van-de-ondernemer-2014

2015

Ook voor 2015 hebben we al mooie dingen op de planning staan.

We bestaan 5 jaar en dat jubileum vieren we met een (door ons zelf betaalde) reis naar Nepal en een bezoek aan Kamalabari – met het hele bestuur.

With Purpose willen we nog verder uitbreiden, zodat mensen ook los van ons activiteiten kunnen organiseren.

Er wordt weer gekeken naar nieuwe projecten. Zo gaan we op bezoek bij een potentieel project in Brazilië om te checken of dit aansluit op onze uitgangspunten.

bestuur-team-stichting-wow

Afsluitend
We zijn trots op alles wat we al hebben meegemaakt, we worden gelukkig van de groei die onze projecten laten zien en we komen er steeds meer achter dat die basisschool helemaal niet eng is. Groot worden is leuk. Dat lukt ons omdat de stichting zulke goede Vrienden heeft.

Iedereen die mee heeft geholpen, iedereen die doneert en iedereen die ons op wat voor manier dan ook steunt: BEDANKT!

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Tagged: , , , , ,

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *