Word vriend!
News

Uitbreiding Aloha naar Fortaleza

Uitbreiding Aloha naar Fortaleza

In oktober 2014 is Aloha van start gegaan in Cumbuco, een vissersdorp in het Noordoosten van Brazilië. Aloha staat voor ‘Academia Libera de Oportunidades e Habilidades para Adolescentes‘. Vrij vertaald staat dit voor: Vrije Academie van Kansen en Vaardigheden voor Jongeren. Aloha geeft jongeren in het Noordoosten van Brazilië een zo eerlijk mogelijke kans op een goede toekomst. Dat doen we door Engelse lessen, sport- en spelactiviteiten en het geven van gezonde voeding.

Aloha geeft Engelse lessen en sportlessen op het strand aan de jongeren uit het dorp Cumbuco. Wekelijks werden in 2015 vijftig kinderen bereikt die hun Engels én hun sociale vaardigheden goed hebben kunnen trainen. Een belangrijk doel is om deze jongeren aan een baantje te helpen in het toeristische Cumbuco. Concreet is dit gelukt voor 3 jongeren!

In januari 2016 er is een start gemaakt met de Jiu Jitsu club. Ongeveer 18 kinderen doen elke dinsdag en donderdag avond mee met de trainingen van Daniel Rocha, een jongen die zelf ook uit de sloppenwijk komt. Daniel kwam zelf met het idee om iets terug te doen voor andere kinderen, hij weet hoe belangrijk het is om dit soort projecten te starten en activiteiten aan te bieden aan kinderen.

De Braziliaanse leraar Wilkison gaf als mogelijk verbeterpunt voor het project aan dat de opkomst van de leerlingen in de wijk waar hij woont misschien beter zou zijn dan die in Cumbuco. Wilkison woont in de sloppenwijk Barra do Ceará, aan de rand van Fortaleza. In gesprek met Wilkison ontstond zo het idee om de activiteiten te verplaatsen naar zijn wijk, omdat we op die manier met ons geld en onze inspanningen misschien nog beter de jongeren kunnen bereiken die het echt nodig hebben.

Dit jaar wordt het project dus uitgebreid naar Fortaleza, we zijn erg benieuwd hoe Aloha zich verder ontwikkelt!

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *