Word vriend!
News

Update Kamalabari, Nepal

Update Kamalabari, Nepal

De aardbeving heeft 4 centers beschadigd te weten; Gahate, Apprichap, Kamalabari en Sayapatri. Het eerste center zal helemaal opnieuw opgebouwd moeten worden gezien de schade hier het grootst is. De andere centers kunnen gedeeltelijk herbouwd worden.      

In het kader van meer zelfstandigheid van onze partner organisatie gaan we met hen om de tafel om ten eerste de noodzakelijkheid van de centers te bespreken. Hoeveel kinderen gaan er heen en hoeveel patienten komen er op jaarbasis zullen lijdend zijn in de gesprekken. Een onderzoek hiernaar is op zijn plaats aangezien de centers nu 6 jaar draaien en er op sommige plaatsen een terugloop te zien is van het gebruik.

In de tussentijd functioneren alle centers mbv tijdelijke onderkomens; het ene center heeft een ‘echte’ tent, de andere centers hebben een onderkomen gemaakt van tentdoek en bamboe. Kamalabari is ondertussen begonnen met 2 klasjes in het day care center gebaseerd op niveau van leren. Phul Maya, de oudste lerares, heeft een master in education en neemt de bridgeclass voor haar rekening.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Tagged: , , , ,

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *