Word vriend!

Vrijmarkt Amsterdam

Op zoek naar een vrijmarkt in Amsterdam tijdens Koningsdag? Dat komt wel goed! In de hele stad zijn vanaf 06.00u ’s ochtends tot 20.00u ’s avonds rommelmarkten en vlooienmarkten. De vrijmarkt Amsterdam is de uitgelezen plek om spullen te verkopen die je niet meer gebruikt of om juist te neuzen bij de verschillende kraampjes voor jouw koopje van de dag!

Handig om te weten over de vrijmarkt in Amsterdam tijdens Koningsdag:

  • Vanaf 06.00u ’s ochtends tot 20.00u ’s avonds mag er verkocht worden op de vrijmarkt. Daarvoor en daarna dus niet.
  • Het Vondelpark is alleen voor kinderen!
  • Er zijn speciale locaties voor de kindervrijmarkt (zie hieronder).
  • Door heel Amsterdam mogen er kramen voor de vrijmarkt worden opgezet, op deze uitzonderingen na.
  • Wij tippen het Sarphatipark als leukste locatie voor de vrijmarkt (zie ook hieronder)!

koningsdag

Kindervrijmarkt Amsterdam

Heel Amsterdam is met Koningsdag een vrijmarkt. Er zijn verschillende plekken die speciaal gereserveerd zijn voor de kindervrijmarkt. Daar kunnen ze spulletjes verkopen of trucjes doen (nogal wat onontdekte talentjes zijn te bewonderen op de oranjemarkt). In het Vondelpark mogen zelfs alléén kinderen staan. Daar staan kinderen tot maximaal 16 jaar oud. De kindervrijmarkt locaties vind je hier.

Vrijmarkt Sarphatipark Amsterdam

Een van de leukste vrijmarkten in Amsterdam vind je in het Sarphatipark. In dit park in de gezellige wijk ‘De Pijp’ staat jong en oud met een kraampje op de rommelmarkt en het is een dolle boel. Mensen met een kraampje lopen bij elkaar langs en er zijn veel kinderen die leuke kunstjes doen.

Vaak wordt de plek van de kraam al dagen voor de vrijmarkt in het Sarphatipark afgeplakt met tape en dan moet je op Koningsdag zelf zorgen dat je er voor 06.00u bent, anders verlies je je plek aan iemand die wél op tijd op kon staan!

WOW op de vrijmarkt in Amsterdam

Natuurlijk staat ook stichting Waar Ontwikkeling Werkt dit jaar weer op de vrijmarkt in Amsterdam. Een traditie van een paar jaar, die we ook in 2015 weer in ere houden! We staan met een kraampje op de vrijmarkt in het Sarphatipark en we verkopen allemaal gedoneerde spullen.

Veel mensen doneren (merk)kleding die ze zelf niet meer dragen en dat is ontzettend populair op een rommelmarkt! Ook leuke gadgets, zoals iPhone speakers en stekkerdozen doen het goed.

Daarnaast zijn we altijd in voor een leuke actie of activiteit. Vorig jaar mochten voorbijgangers slagroom werpen op Willem. Toch een klein hoogtepuntje van de vrijmarkt! En ook dit jaar zijn we weer grootse dingen van plan..!

Kom je ook gezellig langs? We staan aan de rand van het Sarphatipark!

Wil jij spullen doneren? Neem contact op met Renee.

koningsdag-stichting-wow

Benieuwd hoe je op een andere manier kunt bijdragen aan de stichting en haar projecten? Bekijk hier wat jij kunt doen.

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail