Word vriend!
News

Week van de ondernemer kiest WOW of Serious Request

Week van de ondernemer kiest WOW of Serious Request

Studenten van de Hogeschool Zuyd doen weer mee aan de Week van de Ondernemer. Ook deze keer zamelen ze geld in voor het goede doel. Omdat Serious Request dit jaar het Glazen Huis in Heerlen heeft staan, is dat één van de goede doelen. De afgelopen paar jaar is de opbrengst naar Stichting WOW gegaan, dus dit jaar mogen de studenten zelf kiezen aan welk doel ze hun opbrengst doneren. Zo komt al het geld altijd goed terecht!

De tweedejaars studenten van de opleiding Commercieel Management krijgen 5 euro van school en moeten deze vermeerderen.

De studenten krijgen 2 opdrachten. Voor de tweede opdracht kunnen ze stichting WOW of Serious Request kiezen. Vandaag hebben ze de kick off gehad. Vrijdag 18 december is de laatste dag.

Opdracht 1

“Watersley Sports & Talent Park is een onderneming met enorm veel mogelijkheden, maar er moeten keuzes gemaakt worden. Tijdens een speciaal ingelaste vergadering krijgen studenten de gelegenheid om de directie te overtuigen van hun idee omtrent Watersley middels een pitch.”

Bij de beoordeling wordt gelet op:

1. Creativiteit

2. Inhoud (bedrijfsidee)

3. Overtuigingskracht / presentatievaardigheden

Vrijdag wordt de top 3 van de beste pitches (op basis van de filmpjes) bekend gemaakt tijdens de bijeenkomst. Uit deze 3 pitches wordt de winnaar gekozen.

Opdracht 2

De projectgroepjes ontvangen een envelop met € 5,- Het bedrag dient zoveel mogelijk te worden verhoogd.

Het is aan de studenten om te bedenken hoe zij dit doen. Voorbeelden: pannenkoeken verkopen, fietsbanden plakken, ballonnen verkopen…. Of andere creatieve ideeën.

Het verdiende geld gaat naar:

  • óf de stichting ‘Waar Ontwikkeling Werkt’
  • óf Serious Request 2015

Doel: Minimaal € 300,- voor het goede doel! Eind deze week horen we wat de opbrengst is en we zijn erg benieuwd! Succes aan alle studenten – en natuurlijk veel plezier!

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *