Word vriend!
News

3x een telefoon mét internet voor jongeren in Nepal

3x een telefoon mét internet voor jongeren in Nepal

Sinds midden maart zijn de scholen in Nepal gesloten. Examens werden vervroegd of uitgesteld en het land, inclusief scholen, ging in lockdown in een poging om COVID19 onder controle te houden.

Privé scholen en enkele overheidsscholen in Kathmandu begonnen eind april met online lessen. Prachtig! Op deze manier zou het schooljaar, dat begint midden april, niet verloren gaan en hebben kinderen toch onderwijs.

Maar! Er zijn ongeveer 8 miljoen studenten in Nepal en 70% van deze kinderen hebben geen toegang tot internet, een laptop of telefoon om de lessen te volgen. Dat zijn meer dan 5 miljoen studenten die sinds maart thuis zijn, zonder toegang tot onderwijs en dikwijls in moeilijke omstandigheden omdat er geen inkomen is door de lockdown.  Dus weer zijn het de armsten die het hardst worden getroffen.

Ondertussen is Nepal 7 maanden en 2 lockdowns verder, maar het aantal besmettingen blijft alarmerend stijgen, vooral in Kathmandu. Ondanks het feit dat er weinig of geen onderwijs is geweest, heeft de overheid besloten om de scholen examens te laten organiseren waardoor er meer scholen online lessen hebben. Maar om online lessen kun je alleen volgen als je online kunt komen.

Sommige families hebben meerdere kinderen maar slechts 1 telefoon voor online lessen, of een oude telefoon die geen internetverbinding heeft waardoor ze tóch zonder onderwijs zitten.

Stichting veldwerk is een actie gestart om gezinnen aan een telefoon met abonnement en data-pakket te helpen. Wij hebben als stichting besloten ook drie pakketten á 110 euro per stuk te doneren. Om zo bij te dragen aan de ontwikkeling van deze jongeren.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *