Word vriend!
News

Boekenmarkt basisschool geeft leesplezier

Er is een nieuwe bibliotheek geopend, we vieren de afsluiting van de Kinderboekenweek én het is straks herfstvakantie. Drie redenen voor feest. Dus is er feest op basisschool ’t Gouden Ei in Amsterdam! De opbrengst is voor een goed doel: stichting Waar Ontwikkeling Werkt.

Er is een praatje, alle kinderen zijn samen in de aula, er wordt een prachtig lint doorgeknipt om de bibliotheek officieel te openen. Overal in de aula hangen handjes van alle kinderen van ’t Gouden Ei: ‘Hallo wereld!’ ze stellen zich voor aan de wereld.

“Juf, mag ik ook een leestip geven voor het project?”

Achter de bibliotheek, op het podium, is een boekenmarkt ingericht met honderden 2de hands boeken. Hier kunnen kinderen voor € 0,50 een kinderboek kopen. Deze aankoop zorgt voor eigen leesplezier én voor leesplezier in Corazon Inquieto in Bolivia, La Paz. Er hangen grote vellen met lege boeken naast het podium, waar elk verkocht boek op aangestreept wordt. Tien verkochte boeken is weer één nieuw kinderboek in Bolivia. Het is druk op de boekenmarkt. Er wordt gezocht naar het grootste en het dikste boek. “Juf, wat is uw lievelingsboek? Dan koop ik die!” “Juf, mag ik ook een tip geven aan het project, welk boek ze dan moeten kopen? Of weten ze dat zelf?” Kinderen zijn bevlogen en enthousiast. “Kijk juf! Ik koop er tien, dan is dat meteen een boek voor daar!”

Naast de kinderboekenmarkt zijn er hapjes en drankjes van over de hele wereld. Er is een disco, een beauty salon en een knutselworkshop. Alles voor het goede doel. De kinderen en hun ouders hebben €250,00 voor de stichting en haar projecten opgehaald én 20 kinderboeken voor Corazon Inquieto. Fantastisch!

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *