Word vriend!
News

Even voorstellen… Lianne!

Even voorstellen… Lianne!

We willen graag een heel warm welkomstapplausje voor Lianne; onze super ambitieuze ambassadeur die binnen Nederland actief aan de slag gaat om fondsen te werven. Haar plannen zijn groots, haar enthousiasme nog groter! Vijf vragen over haar inzet voor WOW:

Naam: Lianne Bijleveld
Leeftijd: 30
Woonplaats: Amsterdam
Droombaan? Die heb ik gelukkig: werken bij Heineken. Tot voor kort in Sales; ik verkocht de Heineken-producten als accountmanager aan kroegen, clubs en events in de binnenstad van Amsterdam. Sinds eind juni dit jaar werk ik bij Heineken International als Change and Communication Consultant binnen wereldwijde veranderprojecten.

“Ontwikkeling is kansen krijgen en kansen grijpen.”

Waarom zet jij je in voor WOW?

De carrièreswitch binnen Heineken kwam niet toevallig, na de snelheid van Sales was ik op zoek naar meer inhoud in mijn werk en een betere balans tussen werk en privé. In mijn huidige werk vind ik inhoudelijk meer voldoening en is er privé meer tijd om te besteden aan dingen waar ik gelukkig van word.

Ook besloot ik meer tijd te maken voor stichting WOW. Tien jaar geleden leerde ik tijdens een stage op Aruba bestuurslid Stella kennen en we zijn sindsdien goed bevriend. Van de zijlijn kreeg ik een en ander van de stichting mee en ik bezocht ook af en toe de dinners With Purpose. Mijn echte interesse voor WOW kwam toen ik tijdens een van mijn reizen een bezoek bracht aan het project in Bolivia, Corazon Inquieto, en daar een tijdje meehielp.

Voor mij werd het toen heel concreet wat de stichting bijdraagt. Dit besef, in combinatie met de kleinschaligheid van WOW, de bestuursleden die ik ken en het feit dat ik geloof in de focus op ontwikkeling, maakt dat stichting WOW voor mij het doel is waar ik tijd aan wil besteden. Een minibijdrage leveren aan kansen voor anderen, omdat ik zelf iedere dag zo blij ben met de kansen die ik heb.

lianne-wow

Wat weet je van de projecten van WOW?

De projecten in Nepal en Ghana ken ik alleen van informatie vanuit de stichting. Wat me aanspreekt is dat de projecten focussen op ontwikkeling; geboren zijn in een kansarme omgeving en toch bepaalde kansen krijgen. Soms heel groot, soms een duwtje in de rug. Kansen grijpen en er iets van maken is iets waar ik extreem veel waardering voor heb, op welke vlak of niveau dan ook.

Dat ik in Bolivia ben geweest maakt dit project voor mij extra speciaal. Ik heb dan ook besloten me specifiek voor Corazon Inquieto te gaan inzetten (wat automatisch ook de stichting in het algemeen helpt).

Hoe groots zijn je plannen?

Op de moment ben ik met het bestuur in gesprek over hoe mijn rol er uit gaat zien. In ieder geval ga ik mijn best doen mijn commerciële en zakelijke kant in te zetten om zoveel mogelijk euro’s binnen te halen. Ik wil me gaan verdiepen in fundraising en wat daar bij komt kijken, binnen het bedrijfsleven en in mijn eigen netwerk. Naast zoveel mogelijk geld binnen harken, wil ik samen met het bestuur naar de beste manier zoeken om dit geld zo duurzaam mogelijk in te zetten zodat de ondersteuning van de projecten gewaarborgd blijft. Het enthousiasme is er in ieder geval!

Van welke 3 dingen in het leven word jij een gelukkig mens?

Dat zijn er iets meer dan drie, ik kan niet zo goed kiezen. Voor mij zijn die dingen vooral van Amsterdam genieten, m’n vrienden zien en nieuwe mensen ontmoeten, lezen, reizen en koken. En bier.

Wat betekent ontwikkeling voor jou?

Kansen krijgen en kansen grijpen.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Tagged: , , ,

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *