Word vriend!
News

Verbouwing Hand in Hand

Verbouwing Hand in Hand

Hand in Hand is van onze projecten de meest stabiele. Wij steunen voornamelijk door het inkopen van sieraden, waarmee de bewoners een vaste dagbesteding hebben en zo komen zij weer rond.

Maar ook Hand in Hand is continu in ontwikkeling; voor volgend jaar staat er een grootschalige verbouwing op de planning. De verbouwing is gericht op de uitbreiding van drie ruimtes: de fysiotherapiekamer, de TV room en de spelkamer (House of Games). Wij financieren daar een deel van en zamelen de komende tijd €2000,- in voor Hand in Hand.

Inzamelingsacties

De benodigde €2000,- wordt ingezameld met behulp van particuliere donaties en overige activiteiten. Er staat nog geen speciaal evenement gepland voor de verbouwing, maar daar kan verandering in komen. Houd onze website en Facebook in de gaten voor meer informatie over de voortgang.

Hieronder wordt door Hand in Hand uitgelegd waarom de verbouwing nodig is en wat het oplevert:

Fysiotherapie

De ruimte voor fysiotherapie is erg belangrijk voor de tientallen kinderen met lichamelijke beperking, die hier permanent verblijven. De huidige ruimte is zeer basaal, te klein en ontoereikend in functionaliteit. Een verbetering is i.v.m. het belang van deze kinderen bij goede fysiotherapeutische mogelijkheden dringend gewenst.

House of Games

Het House of Games is één van de oudere gebouwen van onze Community. Het wordt veel gebruikt tijdens de gestructureerde ochtend- en middagactiviteiten voor interactieve en educatieve activiteiten, voor muziek en voor 1 : 1 special attention, een op maat gemaakt programma waarbij vrijwilligers met bepaalde kinderen speciaal op het individu gerichte stimulerende activiteiten voor de specifieke ontwikkeling van dat kind uitvoeren.

TV room

De TV room is natuurlijk primair op ontspanning gericht, ’s avonds voor het slapen gaan. De huidige ruimte is veel te klein geworden, de kinderen zitten bijna letterlijk bovenop elkaar. De films op DVD die hier getoond worden, zijn specifiek op kinderen gericht, tonen hen een andere wereld en prikkelen hun fantasie.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Tagged: , ,

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *