Word vriend!

Fondsenwerving

Wat gebeurt er met de opbrengsten van jullie activiteiten?

De opbrengsten gaan altijd naar de projecten of de stichting zelf. Dat laatste beperkt zich tot de onvermijdelijke overheadkosten, zoals papier om een poster op te printen of een treinkaartje om een bestuursvergadering bij te kunnen wonen. Onze overheadkosten zitten onder de 2%, er gaat dus altijd meer dan 90% van de opbrengsten direct naar onze projecten.

Hoe bepalen jullie waar de donaties heengaan?

Wij hebben samen met de projecten een vast bedrag per jaar opgesteld, dat wij minimaal zullen overmaken. Daarnaast geven zij het aan ons door als er kleinere ondernemingen op de planning staan: een klaslokaal schilderen, nieuwe materialen of een training voor leerkrachten. Daar organiseren we dan extra activiteiten voor.

Natuurlijk kunnen we overheadkosten niet vermijden: voor sommige activiteiten moeten we dingen kopen als papier om op te printen, etc. Zoveel mogelijk wordt, net als de tijd die we erin steken, vrijwillig door ons gedoneerd. Onze overheadkosten zitten dan ook onder de 2%, wat heel laag is voor een goed doel.

Hoeveel overheadkosten heeft WOW?

Op dit moment (2014) hebben we minder dan 2% overheadkosten. Dat is heel erg weinig, omdat we alles vrijwillig doen en de kosten als donatie rekenen voor de stichting. Omdat we wel willen groeien en meer geld in willen zamelen voor de projecten, zullen ook de overheadkosten stijgen. Via het jaarverslag houden we iedereen hiervan op de hoogte.