Word vriend!

Over ons

Rodrigo puzzeltRodrigo is acht jaar. Zijn moeder werkt op de markt en hij gaat iedere ochtend naar een opvang waar hij kan spelen met andere kinderen. Op de opvang is aandacht voor ontwikkeling, er worden lessen gegeven in voorbereidend lezen en Rodrigo krijgt iedere dag een stuk fruit. Of soms een rijstbol met vruchtensiroop; dan worden zijn ogen groot, zijn handjes strekken zich uit en uit zijn mond ontsnapt een gelukzalig ‘woooow’. Een jaar geleden had hij nog pijn in zijn mond door gebrek aan vitamines en wist hij niet hoe hij een puzzel moest leggen. Wow.

Hieruit komt de inspiratie voor stichting Waar Ontwikkeling Werkt – WOW.

Kansen en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Niet in Derde Wereld landen, niet in minder rijke landen en ook niet in Nederland. Daar willen wij verandering in brengen. Zelf hebben we altijd alle mogelijkheden gehad om te doen wat we het liefste willen en waar we goed in zijn en we beseffen ons steeds meer dat deze luxe een luxe is. Terwijl het volgens ons normaal zou moeten zijn, overal.

Meer over onze uitgangspunten >> Meer over ons als bestuur >>

Ons doel

Stichting WOW steunt projecten wereldwijd die kinderen en jongeren meer kansen bieden op ontwikkeling.

Vanuit een diepgewortelde filosofie geven wij steun aan projecten over de hele wereld. In onze projecten willen wij kansarme kinderen, jongeren en jongvolwassen tussen de 0 en 30 jaar oud de kans bieden om zich te ontwikkelen. Dat is ons doel. Daarbij is het onze overtuiging dat we door het steunen van lokale projecten de lokale economie direct en indirect stimuleren, waarmee structurele verbeteringen teweeg kunnen worden gebracht.

Om dit te bereiken bieden we hulp in de vorm van onder andere sponsoring, donaties, materialen en de organisatie van diverse activiteiten. Zo richten onze projecten zich niet alleen op educatie, maar ook op sport en beweging, sociale vaardigheden en hygiëne. Per project beoordelen we de specifieke leeftijd en achtergrond om er zeker van te zijn dat we vanuit lokale ondersteuning structurele hulp kunnen bieden.

Onze uitgangspunten

Lokaal >>
Kennisverrijking >>
Ownership >>

Gegevens en documenten

KvK: 50832387

IBAN: NL04RABO0109528115

Fiscaal nummer: 822952518

Wij hanteren geen beloningsbeleid.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail