Word vriend!

Nepal – reistips

Nepal is het land van de tempels, eetkraampjes op straat en van adembenemende natuur. Gelegen aan de voet van het Himalaya-gebergte ademt het hele land een bepaalde rust en spiritualiteit uit die gepaard gaat met het bruisende en kleurige karakter van de cultuur van de Nepali.

Reistips Nepal

Momo’s eten in Bhaktapur: momo’s zijn een lokale specialiteit en Baktaphur is de stad der getrouwen. Eén van de drie Koningssteden die ook wel beschreven wordt als het best bewaarde Middeleeuwse geheim van Nepal. Bhaktapur staat vol met vele tempels en houten, metalen en stenen kunstwerken. Ze heeft een plek op de Unesco werelderfgoedlijst weten te bemachtigen en je kunt je culturele hart hier ophalen! Het centrale Durbar plein is omringd met restaurantjes. Bezoek één van deze restaurantjes en geniet op het dakterras van heerlijke momo’s!

Koffie drinken bij Black & White in Pokhara: de lekkerste koffie in Nepal! Want welke reiziger heeft niet op zijn tijd behoefte aan écht lekkere koffie? Neem er een cheescake bij en geniet van het mensen kijken. En als je hier dan toch bent is Pokhara de opstapplek voor trekkings door het Annapurna gebergte, raften, romantisch varen op het Phewameer en andere activiteiten.

Dalbhat eten in Kathmandu: laat Thamel met al haar toeristische, sfeervolle restaurantjes links liggen en settel jezelf in een met TL-licht verwarmde ruimte en eet onbeperkt Dalhbat met de locals! Misschien niet de meest romantische setting, maar zeker de meest gedenkwaardige!

Bezoek Chitwan National Park: om de natuur te beschermen mogen er geen voertuigen het park in, om je te verplaatsen reis je per olifant! Het park herbergt 25% van de eenhoornige neushoorns ter wereld en andere dieren zoals everzwijnen, beren, herten, luipaarden, apen en krokodillen. Neem de tijd voor dit park, boek er een overnachting en begin je dag met uitzicht op olifanten die gewassen worden!

Welke bestemming je ook kiest, Nepal is een prachtig land. Genieten zal je zeker, veel plezier!

Bezoek Kamalabari in Nepal

Ben je benieuwd naar het project Kamalabari en ben je in Nepal? Ga dan gerust bij ons project langs! Dat vinden zij leuk en wij ook. Neem dan even contact op met Miranda via:

Mail: miranda@stichtingveldwerk.nl

Wat ook leuk is, is als je een kort verhaal over je bezoek schrijft. Dan delen wij dat met onze achterban via onze website en social media. Je mag dat mailen naar: hannah@waarontwikkelingwerkt.nl

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail