Word vriend!
  • Bestuur-team
  • Bestuur-team-2

Wij als bestuur

Wij weten waar we het over hebben: we zijn er zelf geweest.

Het bestuur van Waar Ontwikkeling Werkt bestaat uit zes personen. Energiek, gedreven en gepassioneerd, dat zijn we alle zes. Verder lopen we uiteen van wereldverbeteraar en lerares tot docent en ondernemer met een scherpe visie. Allemaal zijn we het er echter over eens dat we een verschil kunnen maken voor mensen die het minder goed hebben dan wij. Zeker als we samen staan!

De uitgangspunten van WOW dragen we ook in ons privéleven uit. We hebben de projecten bezocht die wij steunen en zien dit voor een belangrijk deel als basis voor onze betrokkenheid bij Stichting Waar Ontwikkeling Werkt.

eva-leopoldEVA (voorzitter)

Hallo! Ik ben Eva, voorzitter voor stichting WOW. Geboren en opgegroeid in Nederland. Mijn geboorteland en mijn omstandigheden bieden mij alle mogelijkheden: studeren, reizen, werken. Momenteel werk ik als leerkracht en dat doe ik met plezier. Hoeveel mensen kunnen dat eigenlijk zeggen? Maar ik werk ook voor mijn plezier: ik word gelukkig van een kopje koffie verkeerd, zonnestralen een goed boek, wandelen, een spelletje spelen en zoveel meer. Eigenlijk zou iedereen toch gewoon gelukkig moeten kunnen zijn? Daarom ben ik hier, bij stichting WOW.

stella-leopoldSTELLA (vice-voorzitter & creatief team)

Ik ben een dromer, altijd al geweest. In mijn dromen red ik de wereld: er is geen honger meer en iedereen heeft de droombaan gevonden. Ondertussen heb ik geleerd naast dromen ook realistisch te zijn. Honger kan ik niet voorkomen en iedereen aan zijn droombaan helpen net zo min. Maar ik kan wél dat ene kind helpen. Ik heb in projecten in verschillende landen gewerkt als vrijwilliger en weet wat het verschil kan zijn. Daar zet ik me voor in bij WOW. Structureel. Ik wil niet meer alleen dromen, ik wil doen.

renee-spruitRENEE (penningmeester & beleid)

Waarom Waar Ontwikkeling Werkt? Waarom niet? De discussies zijn oneindig; helpt ontwikkelingswerk wel, of helpt het niet? Kunnen we als kleine stichting iets bereiken of is het zonde van onze tijd? Zijn projecten van ons afhankelijk en zo ja moeten we dat dan willen? Maar als we nou al deze vragen even overslaan en we gewoonweg de kinderen in onze projecten meer middelen geven om zich te kunnen ontwikkelen; is dat niet al genoeg waard? Voor mij wel en ik hoop met mij vele anderen!

hannah-ellens

HANNAH (PR & communicatie)

Mijn naam is Hannah en ik doe de PR & communicatie voor stichting WOW. Ik heb gereisd, geleerd, genoten van alle kleine dingen in het leven en dat doe ik nog steeds. Dat ik dat kan doen, alleen doordat ik in Nederland geboren ben, maakt dat ik me in wil zetten voor kinderen voor wie dat helemaal niet vanzelfsprekend is. Bovendien kan ik hierbij mijn liefde voor schrijven, voor marketing, reizen én de wereld beter leren begrijpen allemaal combineren. Stichting WOW is voor mij de ideale manier om terug te geven wat ik heb gekregen zonder er veel moeite voor te hoeven doen – en daar kan ik nog plezier uit halen ook.

margreet-mettingMARGREET (commercieel adviseur)

Mijn naam is Margreet Metting en ik ben geboren in de provincie Groningen in het jaar 1981. Vanaf de oprichting van WOW ben ik betrokken bij de stichting als bestuurslid. Mijn opgebouwde kennis en ervaring van organisaties en commercie hebben ervoor gezorgd dat op die gebieden mijn rol betekenis heeft gekregen voor WOW. Ik realiseer mij goed dat het voor heel veel jonge mensen op deze wereld niet vanzelfsprekend is ooit de kans te krijgen die ik heb gekregen om mijzelf te ontwikkelen en opleidingen te volgen. Ik ben nu in de positie om anderen te helpen en doe dit Waar Ontwikkeling Werkt.

Heb je een goed idee om samen met ons geld in te zamelen voor WOW? Stuur mij dan een berichtje op margreet@waarontwikkelingwerkt.nl

yvonne-slotsYVONNE (secretaris & juridisch adviseur)

Mijn naam is Yvonne Slots. Bij stichting Waar Ontwikkeling Werkt organiseer ik verschillende activiteiten in het zuiden van land om op deze manier onze gestelde doelen te bereiken. Na mijn allereerste reis naar Afrika zag ik dat je ook met kleine hoeveelheden geld veel kunt veranderen in het leven van anderen. In mijn dagelijkse leven ben ik docent aan de Zuyd Hogeschool. Ik zie dat wij in Nederland veel rechten hebben die niet vanzelfsprekend zijn in de rest van de wereld. Door de activiteiten die wij bij Stichting WOW ontplooien, hoop ik dat we meer mensen deze rechten kunnen bieden.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail