Word vriend!
  • Bestuur-team

Wij als bestuur

Ja. Wat wij doen helpt. Ook als kleine stichting. Of misschien júist wel als kleine stichting.

Wij zijn met z’n zessen. Energiek, gedreven en gepassioneerd. Verder lopen we uiteen van reizigers en schrijvers tot docent of eigen ondernemer met een scherpe visie. Maar allemaal zijn we het er over eens: “We kunnen een verschil maken voor mensen die het minder goed hebben dan wij. Zeker als we samen staan.”

 

EVA: voorzitter & communicatie

Ontwikkelingswerk. Helpt dat wel? Is dit geen druppel op een gloeiende plaat? Vragen die mensen zichzelf of elkaar stellen, terwijl ze (bij wijze van of misschien ook wel gewoon in het echt) nog een kopje koffie bestellen in de warme kroeg. Vraag het aan iemand in één van onze projecten. Hun antwoord is JA. Vraag het mij en ook ik zeg: JA. Of het voldoende is? Nee. Laten we meer doen. Laten we groter denken. Laten we de wereld eerlijk maken. Ik ben alvast een beetje begonnen, doe je mee?

Maar wat je ook doet: doe niet niets, omdat je niet alles kunt doen. 

STELLA: vice-voorzitter & creatief team

Stella WOW

Ik ben een dromer, altijd al geweest. In mijn dromen red ik de wereld: er is geen honger meer en iedereen heeft de droombaan gevonden. Ondertussen heb ik geleerd naast dromen ook realistisch te zijn. Honger kan ik niet voorkomen en iedereen aan zijn droombaan helpen net zo min. Maar ik kan wél dat ene kind helpen. Ik heb in projecten in verschillende landen gewerkt en weet wat het verschil kan zijn. Daar zet ik me voor in bij WOW. Structureel. Ik wil niet meer alleen dromen, ik wil doen.

margreet-mettingMARGREET: commercieel talent

Mijn naam is Margreet Metting en ik ben geboren in de provincie Groningen in het jaar 1981. Vanaf de oprichting van WOW ben ik betrokken bij de stichting als bestuurslid. Mijn opgebouwde kennis en ervaring van organisaties en commercie hebben ervoor gezorgd dat op die gebieden mijn rol betekenis heeft gekregen voor WOW. Ik realiseer mij goed dat het voor heel veel jonge mensen op deze wereld niet vanzelfsprekend is ooit de kans te krijgen die ik heb gekregen om mijzelf te ontwikkelen en opleidingen te volgen. Ik ben nu in de positie om anderen te helpen en doe dit Waar Ontwikkeling Werkt. Heb je een goed idee om samen met ons geld in te zamelen voor WOW? Stuur mij dan een berichtje op margreet@waarontwikkelingwerkt.nl

Hiske WOW

HISKE: creatief team

Hallo! Ik ben Hiske Wemmenhove en sinds een paar maanden mede bestuurslid van de stichting. Nadat ik verscheidene jaren vrijwilligerswerk heb gedaan voor WOW mag ik nu inhoudelijk meedenken over creatieve acties en evenementen. Super leuk vind ik dat!

Daarnaast heb ik een eigen bedrijf, genaamd EerlijkeKast waar ik stijl advies geef in duurzame kleding en ben ik werkzaam bij Natur-el (eco & fair fashion). De kledingindustrie is één van de grootste milieuvervuilers ter wereld en -omdat er zoveel geld in om gaat-werken er veel mensen onder erbarmelijke omstandigheden. Ik geef om mensen en ik wil dat iedereen ter wereld een fijn leven heeft. Mede daarom zet ik mij in voor de projecten van WOW, zodat ik iemand kan helpen die het echt nodig heeft.

JAAP: penningmeester

Ik ben Jaap. Ik heb 14 jaar lang een videoproductie bedrijf gehad, totdat ik er klaar mee was en iets nieuws wilde gaan doen. Wat, daar ben ik nog steeds niet achter, maar ik schrijf graag en mogelijk zit daar een toekomst in. Maakt ook niet uit want ik leef het liefst met de dag. Toen ik gevraagd werd om te helpen in het bestuur van WOW leek me dat in ieder geval een mooie nieuwe ervaring! Ik ken veel van de andere bestuursleden via een kindervakantiekamp dat wij jarenlang samen deden, en ik nog steeds doe als kok.

Toen merkte ik al de bevlogenheid voor de projecten die WOW ondersteunt. Als penningmeester zorg ik er voor dat elke cent die via acties en de donaties wordt binnen gebracht op de juiste plek terecht komt!

YVONNE: juridisch talent & creatief teamyvonne-slots

Mijn naam is Yvonne Slots. Bij stichting Waar Ontwikkeling Werkt organiseer ik verschillende activiteiten in het zuiden van land om op deze manier onze gestelde doelen te bereiken. Na mijn allereerste reis naar Afrika zag ik dat je ook met kleine hoeveelheden geld veel kunt veranderen in het leven van anderen. Ik zie dat wij in Nederland veel rechten hebben die niet vanzelfsprekend zijn in de rest van de wereld. Door de activiteiten die wij bij Stichting WOW ontplooien, hoop ik dat we meer mensen deze rechten kunnen bieden.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail