Word vriend!

Education First Foundation (EFF)

Alle kinderen hebben recht op onderwijs en individuele steun, zonder daarvoor te hoeven poseren.

EFF-schoolmateriaalSoort project: scholings/studiebeurzen voor kinderen en jongvolwassenen tussen de 3 en 21 jaar oud
Locatie: Kathmandu, Nepal
Wat wij doen: voor vijf zusjes & broertjes de kosten dekken voor dagelijks levensonderhoud en scholing.

Doel Education First Foundation (EFF)

Stichting WOW werkt samen met Stichting Veldwerk in Nepal. Stichting Veldwerk werkt samen met lokale NGOs waar EFF één van is: een Nepalees geregistreerde non-profit organisatie. Wij willen samen de absoluut kansarmen ondersteunen in het vervolgen van hun onderwijs voor een betere toekomst in de leeftijd van 3 tot 21 jaar oud. Zo een steun ga je als sponsor, dus wij als stichting WOW, voor minimaal vijf jaar aan.

Aanmeldcriteria & kosten

Elk kind heeft een uniek verhaal en dus zijn de kosten en benodigdheden per situatie verschillend. De kosten om een kind een jaar naar school te laten gaan verschillen van € 150 tot € 800, afhankelijk van de financiële situatie van de ouders en de locatie, leeftijd en behoeften van het kind. Om dit allemaal in kaart te brengen en te zorgen dat de informatie actueel blijft, bezoeken de medewerkers de kinderen regelmatig en in elk geval drie keer per jaar. Zo monitoren ze de vooruitgang en de sociale ontwikkeling van het kind.

Huidige situatie (voorjaar 2018)

EFF steunt momenteel meer dan 160 kinderen en jongeren, een getal dat jaarlijkse varieert door succesvolle schoolverlaters of verbeterde thuissituaties en natuurlijk nieuwe aanmeldingen. De meesten komen uit gezinnen waar de ouders weinig of niet regelmatig inkomen verdienen. Maar er zijn ook kinderen die meer ondersteuning nodig hebben zoals wezen, vondelingen en gehandicapte kinderen.

WOW en ‘haar kinderen’

Drie broertjes & twee zusjes uit één gezin

Op ongeveer acht uur rijden vanaf Kathmandu wonen deze vijf broertjes en zusjes. Hun moeder is hertrouwd en woont bij haar nieuwe gezin. Hun vader woont in hetzelfde dorp. Tenminste, als hij niet in de gevangenis zit. De vijf kinderen wonen bij hun grootouders. Zij hebben geen inkomen, wel een rijstveld en vee voor eigen levensonderhoud. Er woont een oom met zijn familie naast hen. Maar zijn inkomen als dagloner op de rijstvelden en op opbrengst uit hun eigen veld is ontoereikend voor alle monden die gevuld moeten worden. De familie helpen we financieel met zowel levensonderhoud als de schoolkosten van alle kinderen.

“Onze” twee zusjes

Van 2014 tot 2018 hebben wij twee zusjes gesteund. Hun vader was alcoholist en had het gezin verlaten. Hun moeder was de landsgrenzen over gegaan en kon daardoor de zorg in deze periode niet dragen. De twee meisjes hebben met onze financiële steun bij hun tante kunnen wonen en naar school  kunnen gaan. Wij hebben deze financiële zorg voor vijf jaar toegezegd. Maar er kwam ontzettend goed nieuws: de moeder is teruggekeerd in het gezin mét een baan. Zij heeft de zorg van de zusjes weer op zich kunnen nemen. Ze wonen bij hun moeder en gaan nog steeds naar school.

WOW is in het bezit van de gegevens van deze kinderen maar omdat wij geen kinderen individueel in de spotlight willen zetten, noemen we geen namen en laten foto’s achterwege. Elk kind heeft recht op onderwijs, zonder hiervoor te moeten poseren.

Wil jij ook iets betekenen voor deze vijf broertjes & zusjes?

Kijk hier hoe jij het EFF-project kunt steunen.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail