Word vriend!

Education First Foundation (EFF)

Alle kinderen hebben recht op onderwijs en individuele steun, zonder daarvoor te hoeven poseren.

EFF-schoolmateriaalSoort project: onderwijs voor kinderen en jongvolwassenen tussen de 3 en 21 jaar oud
Locatie: Kathmandu, Nepal
Wat wij doen: voor twee zusjes de kosten dekken die nodig zijn om ze een opleiding te laten volgen

Doel Education First Foundation (EFF)

Stichting WOW werkt samen met Stichting Veldwerk in Nepal. Stichting Veldwerk werkt samen met lokale NGOs waar EFF één van is: een Nepalees geregistreerde non-profit organisatie. Het ondersteunen van de absoluut kansarmen in het vervolgen van hun onderwijs voor een betere toekomst in de leeftijd van 3 tot 21 jaar oud.

Aanmeldcriteria & kosten

Aan de hand van een criteriatabel worden de kinderen wel of niet toegelaten tot de studiebeurzen, die mede ingevuld worden aan de hand van thuisbezoeken. Als een student in aanmerking komt, wordt een persoonlijke begroting opgesteld die voldoet aan de specifieke eisen van de student, denk hierbij aan toelage voor studieboeken, medicijnen maar wellicht ook kostschool, dit is voornamelijk bij weeskinderen het geval.

Een geschat kostenoverzicht op basis van behoeften:

1. Studiekosten € 150 per jaar
2. Studiekosten, studiemateriaal & uniform € 300 per jaar
3. Studiekosten, studiemateriaal, uniform & lunch € 400 per jaar
4. Studiekosten, studiemateriaal, uniform & hostel € 900 per jaar

Huidige situatie (juni 2013)

EFF steunt momenteel 147 studenten, waarvan 24 buiten Kathmandu, een getal dat jaarlijkse varieert door succesvolle schoolverlaters of verbeterde thuissituaties en natuurlijk nieuwe aanmeldingen.

EFF-nepalWOW en haar studenten

Wij steunen sinds 2014 twee zusjes van 10 en 13 jaar oud. Hun vader is alcoholist en heeft het gezin verlaten. De moeder is de landgrenzen over gegaan en draagt momenteel de zorg niet meer. De twee meiden hebben een plek om te wonen bij hun tante, maar zij kan niet zonder hulp voor ze zorgen. WOW financiert, mede dankzij onze Vrienden, de twee zusjes waardoor ze bij hun tante kunnen blijven en naar school kunnen. De kosten bedragen €670,- per jaar en wij steunen de meisjes gedurende een periode van (in ieder geval) 5 jaar, dus tot en met 2019.

WOW is in het bezit van de gegevens van de zusjes, maar omdat wij geen kinderen individueel in de spotlight willen zetten, noemen we geen namen en laten foto’s achterwege. Elk kind heeft recht op onderwijs, zonder hiervoor te moeten poseren.

Wil jij ook iets betekenen voor de zusjes?

Kijk hier hoe jij het EFF-project kunt steunen.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail