Word vriend!

Vrijmarkt Groningen

Op zoek naar een vrijmarkt in Groningen tijdens Koningsdag? Dan zit je op de singels in de stad in ieder geval goed. Neus lekker rond tussen de tweedehands spullen en vind jouw koopje van de dag! Of ontdek de verkoper in jezelf en ga zelf op de vrijmarkt in Groningen staan met een kraampje vol spullen. Gezellig is het sowieso!

Handig om te weten over de vrijmarkt in Groningen tijdens Koningsdag:

  • De vrijmarkt, ook wel Oranjemarkt genoemd, duurt van 09.00u ’s ochtends tot 17.00u ’s middags. Daarvoor en daarna mag je geen spullen verkopen.
  • Voor de vrijmarkt zijn vaste locaties afgesproken. De singels zijn allemaal beschikbaar voor de markt. Lees hieronder welke straten dit allemaal zijn.
  • Het is niet de bedoeling dat er een oranjemarkt wordt opgezet op het Hereplein of Emmaplein.
  • Je kunt vanaf 07.00u ’s ochtends je kraampje inrichten.
  • Wij weten de beste plek van de hele vrijmarkt in Groningen… (zie hieronder)

vrijmarkt-groningen

Vrijmarkt Groningen – waar mag je staan?

Tijdens de Oranjemarkt / vrijmarkt in Groningen kun je niet overal in de stad staan met spullen. De singels worden speciaal ingericht voor de markt tijdens Koningsdag. Straten waar je op de vrijmarkt je spullen mag verkopen zijn:

  • Preadiniussingel
  • Ubbo Emmiussingel
  • Ganzevoortsingel
  • Coehoornsingel

In de verschillende wijken van de stad kun je op meerdere plekken staan. Hier zijn tevens speciale kindervrijmarkten. Bekijk hier de programma’s per wijk om te kijken waar je op de vrijmarkt kunt staan.

Vrijmarkt Westerkade Groningen

De vrijmarkt aan de Westerkade in Groningen is de leukste plek om te staan en om te struinen. Aan het einde van de Preadiniussingel wordt de straat wat breder, dus krijgt de oranjemarkt meer plek. Je zit knus bij het water en vlakbij het centrum. De Westerhaven is sowieso al een mooie plek, met een vrijmarkt erbij is dit helemaal een mooi stukje Groningen!

Vanaf een uurtje of 06.00 staan de eerste mensen al op de vrijmarkt hun kraam op te bouwen, zodat de eerste bezoekers om 07.00u direct hun slag kunnen slaan! Het gebeurt vaak dat de oranjemarkt zich uitbreid tot aan de Westerhaven, waarmee de gezelligheid alleen maar toeneemt!

WOW op de vrijmarkt in Groningen

Natuurlijk staat ook stichting Waar Ontwikkeling Werkt dit jaar weer op de vrijmarkt in Groningen. Een traditie van een paar jaar, die we ook in 2015 weer in ere houden! We staan met een kraampje op de vrijmarkt op onze vaste plek aan de Westerkade en we verkopen allemaal gedoneerde (tweedehands) spullen.

Veel mensen doneren (merk)kleding die ze zelf niet meer dragen en dat is ontzettend populair op een rommelmarkt! Ook leuke gadgets, zoals iPhone speakers en stekkerdozen doen het goed.

Daarnaast zijn we altijd in voor een leuke actie of activiteit. Vorig jaar deelden we knuffels uit voor 50 cent en gaven we complimentjes weg. Toch een klein hoogtepuntje van de vrijmarkt! En ook dit jaar zijn we weer grootse dingen van plan..!

Kom je ook gezellig langs? We staan op de kruising tussen de Westerkade en de Preadiniussingel!

Wil jij spullen doneren? Neem contact op met Hannah.

vrijmarkt-koningsdag-groningen

Benieuwd hoe je op een andere manier kunt bijdragen aan de stichting en haar projecten? Bekijk hier wat jij kunt doen.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail